For ikke så lenge siden var jeg så heldig å befinne meg noen dager i New York City, verdens kuleste by. I mathallen Chelsea Market ligger et artig bakeri: Fat Witch Bakery. Bare navnet i seg selv er stilig. Og dønn ærlig: Du blir ikke tynn av å spise det de lager på Fat Witch!
Jeg stod lenge og siklet over godsakene før jeg tok til fatning og kjøpte med meg en kokebok med browniesoppskrifter. I ettertid virker dette ikke så lurt likevel. Det er utrolig mange brownies og “bars” som nå må lages og smakes på. Huff, så leit…
Dette er grunnoppskriften på Fat Witch brownies med noko attåt.
Brownies med tranebær og hvit sjokolade (12/16 stykker)
210 g smør
120 g 70 % sjokolade, chips eller stykke
275 g sukker
4 store egg, romtempererte
1 ts vaniljeekstrakt
85 g hvetemel, siktet
1 klype salt
150-200 g tørkede tranebær, hvit sjokolade i chips eller biter, og pistasjenøtter
Bruk en 23×23 cm browniesform, eller noe i tilsvarende størrelse. Smør den med smør, og dryss over et lag med hvetemel. Eller kle formen med bakepapir. Sett ovnen på 180 grader.
Smelt smør og sjokolade i en kasserolle over lav varme. Rør jevnlig, og sett til side når alt er smeltet. Pisk sammen sukker, egg og vanilje i en bolle. Tilsett den avkjølede sjokoladen og rør til alt er godt blandet.
Sikt mel og salt over sjokoladerøren og bland sammen. Ikke arbeid for mye med røren nå. Vend i tranebær, hvit sjokolade og nøtter. Hell røren over i formen og stek i 30-35 minutter. Kaken er ferdig når du stikker en tannpirker ned i kaken og den kommer opp tørr, eller med smuler (ikke røre). La browniesen hvile i formen i minst 1 time før den deles og spises opp.
TIPS 1: Jo lenger man pisker egg, sukker og vanlije, jo luftigere blir browniesen. Liker du den litt “kladdete”, pisker du mindre.
TIPS 2: Dryss litt melis på toppen hvis du vil skjule den “krakelerte” skorpen på toppen.
Oppskriften er fra Fat Witch Brownies av Patricia Helding.
Hei
Jeg har lagt dette innlegget på dagens Side2blogg.
Mvh
Ingrid
Side2blogg.no
Så gøy! Tusen takk. AC:-)