Middag

Chorizogryte med kanelbulgur

Jeg gleder jeg meg like mye over nye spennende oppskrifter, som et lite barn gleder seg til gavene på julaften (eller som jeg selv gjør, for den sakens skyld). En oppskrift som har pirret min nysgjerrihet i det siste er denne gryteretten med chorizo og kanelbulgur. Den er “spicy” og enkel, og inneholder et av mine favorittkrydder: kanel. Det er visstnok veldig sunt, det varmer godt og det gir en eksotisk snert til selv de kjedeligste retter.

gryterett med chorizo

Gryterett med chorizo og kanelbulgur (2 porsjoner)

1 ss olivenolje
25 g spaghettini eller vermicelli (3 cm lange)
25 g bulgur
0,5 ts malt kanel
1 ts grovt havsalt
0,5 liter vann
1 laurbærblad
125 g chorizopølse, skåret i skiver og så i halvmåner
2 ss amontillado sherry (kan sløyfes)
50 g tørkede aprikoser, grovt hakket
1 boks kikerter, skylt i
1 boks hermetiske tomater, gjerne cherrytomater
Salt og pepper
Koriander, frisk

Start med bulguren. Varm olje i en gryte og ha i bitene med spaghettini. La de surre på medium varme til de ser litt “svidde” ut. Ha i bulguren og rør i 1-2 minutter. Bland i kanel og salt og hell over vannet. Skru opp varmen og kok opp. Ha i laurbærbladet, skru varmen ned på det laveste og la bulguren stå å kose seg i ca 15 minutter.

gryterett med chorizo og bulgur

Ha pølsebitene i en sautépanne eller gryte på middels varme. Når den orange oljen begynner å sive ut helles sherryen over. La det putre i et par minutter. Tilsett aprikoser, kikerter og tomater. Spe på med litt vann hvis sausen blir for tykk. La gryten koke i 5 minutter før du smaker til med salt og pepper. Server sammen med bulguren og litt frisk koriander på toppen.

TIPS 1: Ha gjerne mer grønnsaker i gryten. Løk, squash eller sukkererter, for eksempel.

Tips 2: Spaghettini/vermicelli er ekstra tynn spaghetti og fås på asiabutikker. Det går sikkert an å bruke vanlig spaghetti også, men det har jeg ikke prøvd.

Oppskriften er hentet fra Nigella Lawsons Can’t live without

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.