Lunsj, Middag, Tilbehør

Mandelpesto

Det er jo ingen hemmelighet at jeg er glad i pesto, og jeg oppdager stadig nye sider ved denne italienske sausen. Som at basilikum og pinjekjerner ikke er et “must” for at sausen skal bli god. Det virker som om “alt” er lov, og liker jeg!
I disse adventstider er det stor sannsynlighet for at mandlene ligger lett tilgjengelig for en kjapp og god vri på pastaen. Buon appetito!

pasta med madelpesto

Mandelpesto (1 porsjon)

0,25 dl mandler
0,25 dl parmesanost, revet
1 liten neve bladpersille
2 ss god olivenolje
1 lite fedd hvitløk
1 ts kapers (kan sløyfes)
Salt og pepper

Rist mandlene i en tørr stekepanne i noen minutter. Grovhakk hvitløken og surr i litt olje (kun noen minutter på medium varme) for å få fram den gode, milde smaken.

Ha mandler, revet parmesan, persille, hvitløk og eventuelt kapers i en food processor eller urtehakker og kjør i noen sekunder. Tilsett olje og kjør til alt er godt blandet. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Mandelpestoen smaker fortreffelig til varm eller kald pastasalat, gjerne sammen med noen cherrytomater, kyllingbiter eller stekt sopp.

mandelpesto

TIPS 1: Synes du pestoen blir for tørr tilsetter du mer olje eller kokevann fra pasta. Jeg liker at den ikke er så “oljete”.

TIPS 2: Jeg brukte en olje jeg har kjøpt på Oliviers & Co som har en frisk, litt sitrusaktig ettersmak. Eksperimentér med forskjellige typer olje og merk hvordan pestoen forandrer karakter.

Oppskriften er inspirert av en jeg fant på www.vg.no

4 Comments

  1. Jeg er veldig glad i pesto, så dette skal jeg prøve :)

    Ta en titt her: http://www.egedenne.com/2011/12/gulrot-bertas-upretensise-gulrot-award.html

  2. Hei
    Isteden for å bruke mer olje er det mye bedre å røre inn litt av pastavannet,da får du en kremet og fin konsistens på pestoen før den røres inn i pastaen.Dette tipset har jeg lært av en italiener. Bjørg

  3. Dette skal jeg teste! Namm

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.