brødskive med paprikaaioli
Tilbehør

Paprikaaioli

Jeg har lenge hatt et uvennskapelig forhold til stavmikseren min. Mer enn én gang har jeg måttet vaske ned vegger og tak etter en runde med min nemesis. Men alt dette var før min bloggkollega Olav (hobbykokken.no) anbefalte Bamix stavmikser på det varmeste. Nå er jeg den lykkelige eier av et nytt leketøy, og den gamle mikseren er på dynga. Her et et av mine første eksperiment i den nye tidsalderen: Paprikaaioli! Mmmm…

brødskive med paprikaaioli

Paprikaaioli (altfor mye til én, perfekt å dele med andre)
1 romtemperert egg (både hvite og plomme)
1 fedd hvitløk
1 klype salt
1 ts hvitvinseddik
1 liten ts dijonsennep
1 ts presset sitron
3 dl solsikkeolje
1 bakt rød paprika

Start med paprikaen. Sett stekeovnen på 230 grader. Del paprikaen i 2 og rens for frø og stilk. Pensle hver halvdel med litt olje på begge sider og legg på bakepapirkledd stekebrett. Paprikaen stekes i ovnen til den begynner å blir svidd. Snu og stek til andre siden også begynner å bli litt svidd. Det er viktig å følge med. Her kan du fort røyklegge hele nabolaget…
Legg  paprikahalvdelene i en pose eller i en skål med plastfolie over mens de fremdeles er varme. Dampen gjør at paprikaen fortsetter å koke og skallet blir superenkelt å få av når alt er avkjølt.

grønnsaker og chips med parikaaioli

Så er det ailolien. Knekk egget i et sylinderformet beger. Smalt og høyt er trikset. Ha i resten av ingrediensene, bortsett fra hvitløk og paprika, sammen med egget. Bruk stavmikser på full guffe og se hvordan majonesen dukker opp i løpet av sekunder. Med Bamix stavmikser skal dette ta kun 10 sekunder. Jeg har testet. Det funker! Se video lenger nede. (PS: det kan ta litt lenger tid med andre typer stavmiksere.)

Ha i bakt paprika og hvitløksfedd og kjør til alt er godt blandet og har fått en deilig rødlig farge. Paprikaaiolien er nå klar til bruk på sandwicher, til dip, til fisk, kylling eller kjøtt. Sabla godt, altså!

TIPS 1: Du kan selvsagt velge å ikke bake paprikaen selv og heller kjøpe et glass med ferdigbakt paprika på butikken.

TIPS 2: Paprikaaiolien holder seg noen dager i kjøleskapet, men nytes best romtemperert. Etter noen timer i kjøleskapet blir aiolien litt stiv (tror det er eggehviten som gjør seg gjeldende). Da er det bare å røre om et par ganger og den får perfekt konsistens igjen.

Jeg er på ingen måte sponset av Bamix, men vil jo gjerne dele tips om gode redskaper som gjør kjøkkentjenesten så mye enklere og artigere.

Se Gordon Ramsay lage majones på 10 sekunder:

7 Comments

 1. Kjenner meg igjen med stavmikseren. Suppe var min siste flause.

 2. May Kristin

  Wow, den stavmikseren var imponerende. Hvilken type har du? En svipptur innom Jernias nettsider viste en prisforskjell på 1200 kroner fra billigste til dyreste. Oppskrifta på paprikaaioli så veldig lovende ut, så skal definitivt teste den asap :)

  Bloggen din virker forresten veldig bra, oppdaget den nå nylig gjennom matbloggerne :)

  • enestaaendemat

   Jeg har Bamix Mono stavmikser 140watt ( rosa:-) ). Er kjempehappy i forhold til hvor irritert jeg var på min gamle. Sjekk på http://www.delius.no. Gode tilbud innimellom:-)
   Veldig gøy at du fant bloggen gjennom matbloggerne.no Det er jo en helt ny portal og det er spennende å være med på den satsningen fra MatPrat. Spread the word!
   Ha en strålende fin dag! AC:-)

 3. Flott blogg du har med mange gode tips og ikke minst oppskrifter. Må prøve meg på et par av de :) Stavmikseren har vært min fiende siden den kom i hus. Så nå tenkte jeg å goggle denne Bamix`en :) Skulle gjerne lagt bloggen din under Favoritter så jeg kan følge med deg – men finner ikke ut hvordan jeg gjør det :/

 4. Et kjappt goggle søk så fant jeg ut at prisen hos delius var det beste. Selv om 1000 kr er litt i overkant av hva jeg tenkte å spandere på en sånn dippedutt – så er det nå gjort :)Så da håper jeg det er slutt på å vaske ned vegger og skap hver gang jeg lager tomatsaus!Takk for tips :)

  • ENEstående Mat

   Heisann, Monica! Noen ganger kreves det rette verktoyet, og kanskje man maa betale litt for det… Likvel tror jeg delius har tilbud innimellom. Fikk min for 700 tror jeg…
   Hvis du vil foelge meg kan du abonnere paa bloggen. I spalten paa hoyre side, under de blogglisten som heter Inspirasjon sa er det en knapp hvor du kan abonnere og dermed faa e-post hver gang jeg legger ut noe nytt. Haaper du finner ut av det :-)
   AC:-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.