Middag

Pølser og potetstappe

Som barn likte jeg overhodet ikke pølser og potetstappe (eller potetmos om du vil). Det var jo uhørt og på grensen til unaturlig, men jeg forsvarer meg med at jeg er arvelig belastet… Med tiden har pølsemakerne blitt flinkere og mer kreative, og jeg har oppdaget at potetstappe kan lages av noe helt annet enn pulver. Det er fremdeles ikke favorittretten, men noen ganger blir jeg skikkelig fysen på pølser og stappe. Da blir det gjerne slik som dette :-)

Pølse og rotmos med potetlompe

Pølser og potetstappe (1 porsjon)

2 pølser
2 lomper (kan sløyfes)
Ketchup
Hakket vårløk, den grønne delen

Potetstappe
ca 200 g poteter, i terninger
ca 90 g gulrot, i terninger
Hakket vårløk, den hvite delen
Smør
0,5-1 dl melk
Salt og pepper

Nærbilde av rotmos

Skjær poteter og gulrot i små terninger. Kok i usaltet vann. Det er viktig å ikke ha salt i vannet under kokingen for da blir stappen “limete”. Hell av vannet når terningene er litt mer enn ferdigkokte (ca 10-15 minutter). Surr hakket vårløk (den hvite delen) i litt smør, til den er blank og mør. Ha løken i gryten med potet og gulrot. Bruk en stamper til å mose grønnsakene. La det gjerne være noen klumper igjen. Spe med melk til du får en god konsistens. Krydre med salt og pepper. Ønsker du enda mer smak, rør i en klatt med smør.

Pølsene stekes i litt smør på middels varme til de er gjennomvarme og har fått en fin farge. Bruk den grønne delen av vårløken som garnityr, sammen med ketchup eller sennep, eller hva du måtte ønske.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.