Middag, Suppe

Gul squashsuppe med nøtter

Det kommer vel ikke som den helt store bomba når jeg sier at jeg liker kremete purésupper. Det er stort sett det jeg lager når jeg skal lage suppe. Jeg lover at jeg skal legge ut mer “klumpete” versjoner etterhvert… Men først: Squashsuppe! Med sesongens gule squash er dette en deilig, fløyelsmyk og varmende rett for kjøligere kvelder. Ekstra digg blir den med masse godt stasj på toppen!

Gul squashsuppe

Gul squashsuppe (1 stor porsjon)
1 ss olivenolje
1 ss smør
2-3 vårløk, finhakket (spar noe av det grønne til topping)
250 g gul squash, i terninger
100 g søtpotet, i terninger
1/4-1/2 ts karri
3 dl kylling- eller grønnsakskraft
2 dl matfløte
50 g cashewnøtter, grovt hakket
Salt og pepper
Parmaskinke eller serranoskine
Revet parmesan

Varm olje og smør i en kjele på middels varme. Fres løk til den er blank og myk. Tilsett squash, søtpotet, karri og pepper og la det steke i noen minutter. Hell over kraft og la det småkoke i ca 15 minutter, eller til søtpoteten er myk. Tilsett nøttene og la suppen avkjøles noe. Bruk stavmikser og kjør til suppen er myk og jevn. Ha i fløten, varm opp og smak til med salt og pepper.

Gul squashsuppe med cashewnøtter og parmesan

Strimler med parma- eller serranoskinke sprøstekes i varm panne. Server suppen med sprøstekt skinke og finhakket vårløk. Dryss over litt revet parmesanost for enda mer smak. Du og da så godt det er!

OBS: Det går an å bruke grønn squash, men fargen på suppen blir ganske kjip. Og utseende på mat er veldig viktig. Det synes i alle fall jeg.

TIPS 1: Tror du suppen blir for kremete for din smak, bruk heller 4 dl kraft og 1 dl matfløte. Eller erstatt fløten med melk.

TIPS 2: Lag suppen vegetar med grønnsakskraft og dropp skinkestrimlene. Det smaker sabla godt, det også!

7 Comments

 1. Hei
  Jeg ser at du har lagt til knappen vår til Matbloggsentralen på bloggen din. Vi har fått noen forespørsler på hvordan dette gjøres i WordPress. Selv har jeg bare kjennskap til Blogspot. Tror du at du kunne sendt meg en mail hvor du forklarte hvordan du gjorde det, så kan jeg legge det ut på siden vår?
  Mailadresse kjoekkentjeneste@gmail.com

  På forhånd tusen takk! Forresten har du en utrolig flott blogg, og det er en ære at du har linket til oss. :)
  Ina

 2. Mmmm! Takk for super oppskrift. Hadde kjøpt inn for mye søtpotet og for lite squash så min ble litt anderledels men synes den var god og mettende. Smart med cashewnøtter – god måte å få i litt protein i veggismaten :) Men neste gang må jeg nok prøve med sprøstekt spekeskinke også..

  • ENEstående Mat

   Så bra du likte oppskriften. Det er en veldig god suppe som jeg liker veldig godt. Og som du nevner – det går fint an å varierer litt etter hva en har av ingredienser. Veldig gøy!

 3. Denne ble fantastisk!

  Jeg hadde ikke gul squash og brukte grønn. La til litt gurkemeie for ekstra farge, erstatter dessuten fløten med havrefløte (bare 2 ss) og kystet oppi noen dråper sitron.

  Resultatet ble deilig og limegrønt, med en søtlig og spennende smak – dessuten masse god næring. Takk for kreativ oppskrift!

  • ENEstående Mat

   Så gøy at du lot deg inspirere til å lage en suppe ut fra hva du hadde tilgjengelig:-) det er ekte matglede! AC :-)

 4. Må bare si at jeg har blitt SÅ glad i denne oppskriften. Og har ekstprimentert litt videre og sist gang lagde jeg en liknende suppe med gulrot, røde linser og peanøttsmør. Helt fantastisk! Takk for innspirasjon :)

  • ENEstående Mat

   Takk for det, Marie! Jeg liker også denne suppa godt. Send meg gjerne oppskriften på den med gulrot, linser og peanøttsmør… Høres veldig spennende ut :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.