Panert svinekotelett med sennepssaus
Middag, Saus

Panert kotelett med sennepssaus

Her om dagen kom jeg over et middagstips: “Kotelett med nykål”. Plutselig ble jeg veldig fysen på kotelett, og jeg gikk sporenstreks ut og handlet inn nødvendige ingredienser. Det er nemlig viktig å ta sine lyster på alvor. Svinekoteletter er enkelt og sunt, og sammen med sesongens nykål er det en perfekt sommermiddag!

Panert svinekotelett med sennepssaus

Panert kotelett (1 porsjon)

1 kotelett av svin
1 liten neve strøkavring
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts sesamolje
2 ss olivenolje
1/2 ss smør/margarin til steking

1/2 stk nykål, sommerkål
2 ts smør

Bland strøkavring, salt og pepper på en tallerken. Bland sesamolje og olivenolje i en bolle eller på en tallerken. Legg koteletten i oljeblandingen og sørg for at den blir helt dekket av olje. Ha så kjøttet over på tallerkenen med kavringblandingen og dekk hele koteletten med blandingen. Brun koteletten raskt på begge sider i varm panne. Ta pannen vekk fra platen og la kjøttet etterstekes, delvis under lokk, i ca. 5 minutter, eller til gjennomstekt.

Ha litt vann i en kjele og kok opp. Legg oppi kålen. Damp i 3-6 minutter (kommer an på hvor myk du liker kålen). Smak til med smør, salt og pepper.

Sennepssaus (1 porsjon)
1 ss akasiehonning
1/2 ss dijonsennep
1/2 ss grov sennep
1 ss olivenolje
Salt og pepper

Ha honning, sennep, olje og krydder i en liten skål og rør godt til alt er blandet sammen. Server sammen med kotelett og sommerkål.

TIPS: Er det noe igjen av sennepssausen er den sabla god på et saftig sandwich med f.eks. roast beef eller hamburgerrygg.

Inspirert av “dagens rett” på vg.no

4 Comments

  1. Mmm, kål! Jeg har hatt så mye besøk i det siste at det knapt har blitt tid til noe matlaging. Tar seg vel opp til høsten igjen!

  2. Mange gode oppskrifter.. Takk for gode tips og fine bilder

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.