Bakst, Kake, Småkaker

Biscotti med sjokolade og mandler

For ca ett år siden bestemte jeg meg ganske brått for å bli sykt flink til å lage biscotti. Jeg er litt usikker på hvor denne idéen kom fra, men jeg gikk til verks med stor selvtillit. Jeg trålet mine mange kokebøker og fant opptil flere lovende oppskrifter. Resultatene var smakfulle men jeg fikk aldri biscottiene skikkelig tørre. Så jeg gav opp…

Inntil nå! Ved hjelp av Trines Mektige Matblogg har jeg igjen funnet troen på at jeg kan bli skikkelig god på biscotti.
WARNING: Disse kakene kan du ikke plystre med, men de er perfekte å dyppe i ynglingskaffen!

biscotti med sjokolade og mandler

Biscotti med sjokolade og mandler (ca 40)

200 gram mandler, grovt hakket
3/4 eggeplommer
3 eggehviter
225 gram sukker
3 ss vaniljesukker
1 klype salt
skallet av 1 appelsin
100 gram Hershey’s semi-sweet chocolate chips
ca 400 gram hvetemel
1,5 ts bakepulver

biscotti med sjokolade og mandler

Mandlene hakkes grovt og ristes raskt i varm panne. Avkjøles.

Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker til en slags tykk eggedosis. Jeg ser det litt an om jeg bruker 3 eller 4 eggeplommer. Størrelsen på eggene bestemmer det. Eggehvitene og en klype salt stivpiskes. Skjær/vend eggehviten forsiktig inn i eggedosisen. Ha i revet appelsinskall, chocolate chips og avkjølte, ristede mandler. Sikt i bakepulver og hvetemel. Deigen eltes sammen til en fast, glatt deig. Tilsett mer mel om det deigen virker for løs.

Del deigen i 3. Trill hvert emne til en lang pølse som du så presser litt ned. Ønsket høyde er ca 2 cm. Ønsket bredde er ca 5/6 cm.

Stek de emnene på 175 grader i ca 30-35 minutter til overflaten har fått en gylden farge. Bruk en skarp kniv og skjær ca 1 cm tykke skiver, på skrå. Dette må gjøres med en gang de kommer ut av ovnen.

I teorien kan det nå ikke være behov for mer steking, men det går an å sette brettet inn i ytterligere 10 minutter for å være helt sikker på at biscottiene blir helt knusktørre. Avkjøl og oppbevar i lufttett boks.

biscotti med sjokolade og mandler

Hjemmelagde biscotti er veldig fine å gi bort også. Pakk inn i cellofan, lag en enkel etikett, og vips: en fin og velsmakende gave!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.