kylling i grønn karri
Middag, Saus

Kylling i grønn karri

Her er en “blast from the past”. Oppskriften har jeg hatt i mange år og på et tidspunkt var det en av mine høydare på kjøkkenfronten. Så kom den fatale ettermiddagen da jeg inviterte en venninne med litt “sart” gane over på middag. Jeg lagde retten med en ny type karripasta jeg aldri hadde smakt. Jeg brukte samme mengde karri som alltid og resultatet var katastrofalt sterkt. Godt, men uspiselig…

kylling i grønn karri

Oppskriften er tatt frem fra glemselen, sausen lages for seg selv, og eple er lagt til etter innspill fra min kollega, Inger May. Resultatet er supert og kylling i grønn karri er igjen en sikker vinner!

Kylling i grønn karri (1 porsjon)
1 kyllingfilet, i strimler
1 ss olje
Salt og pepper

2 små sjalottløk, delt i 4
1/3 pakke sukkererter
1/2 smakspaprika, i strimler
1/2 eple i biter
100 g kokt ris, gjerne basmatiris

Saus:
1-2 ts grønn karripasta
1 fedd hvitløk, hakket
1/2 ts kanel
1/4 lime, saft og revet skall
ca 1/2 cm fersk ingefær, revet
1-2 ts brunt sukker
1 1/2-2 dl lett kokosmelk

Jeg lager først sausen for seg. Ha karripasta, hvitløk, kanel, ingefær, limesaft og -skall og sukker i en liten kasserolle. Rør sammen og tilsett kokosmelk. Kok opp og smak til med mer kokosmelk, sukker, salt/pepper – det kommer an på hvor sterk du vil ha sausen. OBS! Det er viktig å være litt forsiktig med karripastaen hvis du ikke kjenner til den. De forskjellige produsentene har veldig varierende styrke og sausen kan lett bli altfor sterk.

Varm wok/panne til det ryker av den. Tilsett olje og romtemperert kylling i strimler. Rør hele tiden med stekespade til kyllingen har fått en gylden overflate, ca 1-2 minutt. Tilsett løk og sukkererter og stek videre i ca 1 minutt. Tilsett paprika i strimler og eple i biter til slutt og rør om et par ganger før pannen tas bort fra varmen. Eplebitene må ikke varmes for lenge – da blir det vassent.

Ha ris, kylling og grønnsaker på en tallerken og hell over sausen. Evt. blande sammen saus og kylling/grønnsaker før det legges på tallerken.

TIPS 1: Dette går raskt unna så det er best å alt ferdig skåret opp og “ready to go”…

TIPS 2: Oppskriften funker like bra med oksekjøtt i strimler og andre grønnsaker.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.