vafler med chorizo og manchego
Lunsj, Matpakke, Snacks

Vafler med chorizo og manchego

Jeg har aldri vært den store brødskivespiseren, men i den grad jeg tidligere har spist brød hjemme i Elveslottet går det nå nesten utelukkende i vafler. Det går nok over etterhvert. Kanskje. Muligens. Forhåpentligvis…

I stedet for å kose meg med de tradisjonelle søte vaflene er det de “salte” som får mesteparten av min oppmerksomhet. Gode oster og skinker passer utmerket som fyll, som i disse spanskinspirerte vaflene med spicy chorizopølse og deilig moden Manchego. Et lite hint av søt eller røkt paprika setter en ekstra spiss på smaken. Kanskje noe å tenke på som en artig tapasrett?

vafler med chorizo og manchego

Vafler med chorizo og manchego (2 porsjoner)

Vaffelrøre (2 store)
1 dl (ca 55 g) ekstra finmalt fullkornshvetemel,
eller vanlig siktet hvetemel/fint rugmel
0,5 ts bakepulver
0,25 ts paprikapulver
1/8 ts salt
2 dl lettmelk
1 egg
0,5 ss Fibersirup Gold, eller sukker
En håndfull revet manchego-ost

Chorizopølse i tykke skiver
Manchego, i skiver eller revet
Finsnittet vårløk (kan sløyfes)
Piementos de Padrón

Start med å lage vaffelrøren: Bland sammen mel, bakepulver, krydder og salt i en bolle. Spe på med melk litt og litt under omrøring. Pisk inn egg og sirup eller sukker til slutt. Røren skal være jevn og klumpfri. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la røra stå og svelle i 30 minutter. Rør inn revet manchego-ost rett før vaflene stekes.

Stek tykke skiver med chorizopølse i en tørr stekepanne på medium varme. Når pølsebitene begynner å slippe olje og få litt farge tas panna bort fra varmen.

Stek vaflene i vaffeljern eller som pannekaker i en stekepanne. Denne oppskriften gir 2 store vaffelplater i mitt vaffeljern (Wilfa Hjerte Stor Piip), og de stekes på termostatinnstilling 5 i 6 minutter.

piementos de padrón til vaffelen

Stek de grønne paprikaene (piementos de padrón til skinnet skifter farge og begynner å løsne og pepperfrukten begynner å falle sammen.

Legg godt med stekte chorizobiter, skiver manchego og finsnittet vårløk den ene halvdelen av den ferdigstekte vaffelplata og brett vaffelen sammen. Server sammen med stekte grønne paprikaer. Og så er det bare å lene seg tilbake og nyte den spanskinspirerte vaffelen!

spansk vaffel med chorizo og manchego

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.