grov rugvaffel med ost, egg og bacon
Frokost, Lunsj, Matpakke, Snacks

Rugvafler med ost, egg og bacon

Her har jeg levd lykkelig uten vaffeljern i godt over 40 år og plutselig får jeg en vaffel med blåmuggost og spekeskinke i hånda, og så kan jeg ikke fortsette livet uten. Er det normalt, eller er det bare meg? Vel, det er i alle fall sånn det er her i gården og nå har altså Elveslottet fått sitt aller første vaffeljern. Hurra!

Mitt argument mot vaffeljern har vært basert på at jeg ikke har sett mulighetene til bruk utover de klassiske søte vaflene med smør, brunost, syltetøy og rømme (eller hva man nå foretrekker). Det viser seg at jeg har vært fullstendig blind! Det er kun fantasien som setter grenser for hva man kan dytte inn i vaffeljernet (innenfor rimelighetens grenser, selvsagt). Når jeg nå har funnet fram til en oppskrift på sabla gode rugvafler kommer det til å bli vaffelsteking døgnet rundt.

grov rugvaffel med ost, egg og bacon

Denne frokostvaffelen er nok ikke for hverdagene, men i helgene er det helt innafor med vafler tytende fulle av smeltet ost, stekt egg og bacon. Det eneste som mangler her er i grunnen en god dose tomatbønner. Det må jeg huske neste gang…

Rugvafler med ost, egg og bacon (2 porsjoner)

Rugvafler (2 store)
1 dl siktet rugmel (ca 55 g)
0,5 ts bakepulver
1/8 ts salt
2 dl lettmelk
1 egg
0,5 ss Fibersirup Gold, eller sukker

4 skiver bacon
50 g rever Jarlsbergost
2 stekte egg
Finsnittet vårløk
Sriracha saus (heit chilisaus, kan sløyfes)

Start med å lage vaffelrøra: Bland sammen rugmel, bakepulver og salt i en bolle. Spe på med melk litt og litt under omrøring. Pisk inn egg og sirup til slutt. Røren skal være jevn og klumpfri. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la røra stå og svelle i 30 minutter.

Sett stekeovnen på 200 grader. Dekk stekebrett med bakepapir og legg baconskivene på stekebrettet. Stek baconet midt i ovnen i 10 minutter til det er perfekt sprøstekt.

Riv ost og stek eggene slik du liker de best.

vaffel med egg og bacon

Stek vaflene i vaffeljern eller som pannekaker i en stekepanne. Denne oppskriften gir 2 store vaffelplater i mitt vaffeljern (Wilfa Hjerte Stor Piip), og de stekes på termostatinnstilling 5 i 6 minutter.

Legg godt med revet ost på den ene halvdelen av den ferdigstekte vaffelplata og brett vaffelen sammen. Server med sprøstekt bacon og stekt egg, finsnittet vårløk og litt het chilisaus hvis du liker det.

TIPS: Vil du ha vaffelen “to go”? Legg revet ost, bacon, egg og chilisaus på den ene halvparten av vaffelen. Brett den tomme siden av vaffelen først én gang over fyllet og brett så alt én gang til slik at du får en pen liten vaffelpakke klar til å bli med folk i farta!

2 Comments

  1. Ser deilig ut, men det groveste med denne vaffelen er vel tittelen på innlegget!

    • ENEstående Mat

      Hei Ellen! Du har nok rett i at vaflene ikke er så grove i forhold til et grovbrød, men rugmel er veldig rikt på fiber, selv siktet rugmel, og jeg synes ikke “fiberrike vafler” hadde samme svjungen… Men takk for innspillet. Jeg skal endre tittelen slik at det ikke blir misvisende.
      AC :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.