yoghurtis på pinne
Frokost, Mellommåltid, Snacks

Yogurtis på pinne!

Har du fått med deg årets store sommerhit (på matfronten, altså)? #icesickles, #icepops og #fudgesickle? Yoghurtis på pinne? Det er rett og slett et konsept man bare prøve! Og mest sannsynlig har du allerede prøvd det – i alle fall hvis du er født på 70-tallet, som meg. Da blanda vi saft og vann, helte det i former og spiste hjemmelaga is til det tøyt ut av ørene på oss. Dagens hipsterversjon er noe mer avansert, gjerne med granola, yoghurt, kanskje litt avokado… Men, bortsett fra litt andre ingredienser så er idéen like enkel nå som da, og den er fremdeles like genial: Kan det fryses ned med en pinne i? Da er alt lov!

yoghurtis på pinne

Yoghurtis på pinne, med bringebær (2 stk.)
ca 100 g bringebær
Akasiehonning eller sukker
1 beger (125 g) vaniljeyoghurt

Ha bringebærene i en bolle og knus lett med en gaffel. For at ikke bærene i ispinnene skal bli for syrlige kan de knuses sammen med litt akasiehonning eller vanlig hvitt sukker, om du vil. Pass på at ikke bærene knuses for mye – det kan være godt med noen større biter også.

Bruk den vaniljeyoghurten du selv vil og hell litt i bunnen på ispinneformen. Legg på et lag med rørte bringebær, så et nytt lag yoghurt og så videre, til ispinneformen er full. Bruk gjerne en pinne eller lignende til å “dra” litt i lagene slik at isen vil se mer marmorert ut når den er ferdig.

Sett ispinneformene i frysen i minst 6 timer. Og så er det bare å glede seg til verdens kuleste frokost, eller mellommåltid: yoghurtis på pinne. Nam!

Se Marias Salt & Søtt og Smaken av Oslo for flere artige varianter av pinneisen.

One Comment

  1. oi – det så jeg veldig veldig godt ut!!! Men hvor har du fått tak i de isformene? Tror ikke jeg skal forsøke å jakte på mammas fra det herlige 70-tallet nemlig….

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.