nudelsuppe med teriyakikylling og egg
Middag, Suppe

Nudelsuppe med teriyakikylling

Jeg kan ikke si at jeg er tilhenger av juks og fanteri på generelt grunnlag, men på kjøkkenet er det helt innafor. Ingrid Espelid “juksa” seg jo inn i hjertene våre på 70- og 80-tallet, så det skulle bare mangle om ikke en enestående sjel tyr til en og annen kulinarisk snarvei innimellom.

nudelsuppe med teriyakikylling og egg

Siden jeg er et uhelbredelig pizzavrak er selvsagt juksepizza på torillabunn min aller største “guilty pleasure”, mens jukseramen (eller juksenudelsuppe, om du vil) kommer inn som en god nummer to. Jeg er jo sjelden vond å be når det er suppe på gang, men jeg er ekstra blid når middagen kun er en pakke tørre nudler og en buljongterning unna. Så får det heller være at jeg av og til jukser litt ekstra med å legge kyllingen i teryakisausen dagen før. Det er jo som sagt lov å jukse…

Nudelsuppe med teriyakikylling (1 porsjon)

2-3 ss teriyakisaus (fra pose eller flaske)
1 ss soyasaus med mindre salt (eller litt mindre mengde vanlig salt soyasaus)
ca 125-150 g kyllinglårfilet eller kyllingfilet, i biter
Solsikkeolje til steking

1 ts solsikkeolje (eller annen nøytral olje)
1 lite fedd hvitløk, finhakket
5 dl kyllingkraft/bujong
Soyasaus (samme som til marinaden)
Nykvernet sort pepper
Chilipulver/sambal oelek (kan sløyfes)
50-75 g hurtignudler (tørre)
1 kokt egg
En neve vårløk, finsnittet
En neve sukkererter, finsnittet
Frisk koriander, finhakket

Bland sammen teriyakisaus og soyasaus i en bolle (smak deg fram til passe mengde soyasaus slik at det ikke blir for salt). Tørk kyllingkjøttet med kjøkkenpapir og skjær i passe store biter (lårfiletene pleier jeg dele i 4). Ha kyllingbitene i sausen og la de marinere så lenge du gidder eller har tid til. Alt fra 1 minutt til natten over er lov.

nudelsuppe med teriyakikylling og egg

Sett komfyren på 200 grader og kok egget så det er klart. Varm olje i stekepanne på middels sterk varme og stek kyllingbitene raskt på begge sider. Sett kjøttet inn i ovnen og la det steke ferdig der mens resten av suppa gjøres klar (ca 5 minutter).

Finsnitt vårløk, sukkererter og koriander og sett til side. Ha litt olje i en kasserolle på middels varme. Tilsett finhakket hvitløk og la det surre under omrøring i ca 1 minutt. Hell over kyllingkraft, sett lokk på kasserollen og kok opp. Legg nudlene i den kokende kraften og la det småkoke til nudlene er klare (ca 3 minutter). Smak til med soyasaus, nykvernet pepper og chili om du ønsker en sterkere smak.

nudelsuppe med teriyakikylling og egg

Bruk en spaghettiklype eller lignende og løft nudlene ut av kraften og over i en suppebolle. Legg vårløk, sukkererter, egg og teryakikylling på nudlene og hell buljongen over. Dryss til slutt over finhakket koriander og nyt med en gang.

Inspirasjon til oppskriften fant jeg på Dagbladet Mat.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.