Bilde av suppebolle med nudelsuppe, egg og bacon
Middag, Suppe

Nudelsuppe med egg og bacon

Endelig er det blitt stuereint for ikke-studenter å gafle innpå nudler – nudelsuppe er in! For omtrent to tiår siden var jeg storforbruker av nudler, men da hadde det mer med økonomi å gjøre, enn det å lage næringsrike og kreative suppeboller. Den japanske nudelsuppa (ramen) har inntatt landet, og matbloggere, instagrammere og stort sett alt som kan krype og gå av matinteresserte, lar seg villig vekk begeistre. Det gjelder meg også, selvsagt!

Bilde av suppebolle med nudelsuppe, egg og bacon

Tradisjonelt sett skal vel kraften til nudelsuppa stelles og dulles med i timesvis for at det skal bli “ekte” ramen. Jeg foretrekker snarveien: buljong eller kjøpekraft. Da er det kanskje bare 15-20 minutter til en bolle med deilig og rykende fersk nudelsuppe står klar til å nytes. “Pimpa” studentmat, tenker du kanskje? Perfekt hverdagsmat, spør du meg.

Nudelsuppe med egg og bacon (1 porsjon)

1 egg, bløtkokt
2 skiver engelsk bacon (eller annet bacon i tykke skiver med lite fett)
1/4 vårløk, finsnittet
1/4 gulrot, i tynne strimler (julienne-ish)
1 ss fersk koriander, finhakket
Rød paprika, i tynne skiver
0,5 ts sesamolje
1 lite fedd hvitløk, finhakket
5 dl kyllingkraft/bujong
50-75 g hurtignudler (tørre)
0,5-1 ts misopasta (kan sløyfes)

Kok opp vann og kok egget i ca 6 minutter til det er bløtkokt. Avkjøl i kaldt vann. Stek baconskivene i stekepanne et par minutter på hver side på middels sterk varme. Sett til side. Klargjør “toppingen”: Finsnitt vårløk, skjær gulrot i fine strimler (bruk juliennejern om du har), skjær paprika i tynne ringer og finhakk koriander.

Ha sesamolje i en kasserolle på middels varme. Tilsett finhakket hvitløk og la det surre under omrøring i ca 1 minutt. Hell over kyllingkraft, sett lokk på kasserollen og kok opp. Legg nudlene i den kokende kraften og la det småkoke til nudlene er klare (ca 3 minutter).

Nærbilde av nudelsuppe med egg og bacon

Bruk en spaghettiklype eller lignende og løft nudlene ut av kraften og over i en suppebolle. Legg vårløk, gulrot, koriander, paprikaskiver, bacon og egg (delt i to) på nudlene.

Smak suppen til med misopasta (røres inn i den varme kraften). Suppen må ikke koke etter at misopastaen er tilsatt, da mister misoen (fermentert korn, soyabønner og salt) sine sunneste kvaliteter. Hell til slutt kraften over nudlene i suppebollen og nyt med en gang.

2 Comments

  1. Hvor kjøpes sånn misopasta?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.