Bolle med cottage cheese, pære og mintsjokolade
Frokost, Mellommåltid, Snacks

Cottage cheese med pære og sjokolade

Jeg synes litt synd på pæren. Den er liksom ingens store helt, og blir ofte glemt. Litt som den stilleste jenta i klassen som alltid blir valgt sist til å være med på kanonball. Nå skal ikke jeg påstå at pæren fortjener like mye oppmerksomhet som mango for eksempel, men jeg føler alltid behov for å forsvare de som ikke er så flinke til å stå opp for seg selv – være seg sjenerte jenter som er redd for kanonball, eller stillferdige frukter… De pærene som er å få tak i nå (forøvrig helt utenfor norsk sesong) har ren og frisk smak og knaser herlig sprøtt. De trenger bare noen til å se potensialet i dem.

Bolle med cottage cheese, pære og sjokolade

Jeg er en “sucker” for pære i kombinasjon med mørk sjokolade, så det er derfor helt naturlig at jeg har tatt inn After Eight i dette sunndige mellommåltidet. Sunt fordi det er cottage cheese – syndig fordi det er sjokolade. Altså “sunndig”!

Cottage cheese med pære og sjokolade (1 porsjon)

ca 80 g cottage cheese
1/2 pære, i staver
1-2 plater After Eight sjokolade, eller revet mørk sjokolade
Hjemmelaget knekkebrød, “smuldret”
eller
2 ss ristede gresskarfrø

Vask og tørk pæren og del i staver eller biter. Skjær platene med After Eight i staver. Erstatt mintsjokoladen med revet 70 % sjokolade om ønskelig. Knus litt hjemmelaget knekkebrød, eller rist gresskarfrø i en tørr panne i noen minutter.

Ha cottage cheese i en skål. Vend inn pærestavene og sjokoladen og topp med “krønsjy” knekkebrødsmuler. Ferdig!

Frokostbolle med cottage cheese og sjokolade, kaffe og knekkebrød

4 Comments

 1. Nok en flott rett fra enestående mat…

  Dette er uten tvil den beste matbloggen jeg følger. Liker at du er så tøff at du tar tradisjon og blander det sammen med nye idèer og tanker.

  PS: Er ikke selv så glad i sjokolade, men den kan jeg redusere.

  mvh Frank

 2. Inger Anne

  Passe moden pære (fast,søt og saftig) er veldig godt til spekemat, oster med mye smak, med majones under på mørkt knekkebrød, osv.. bare prøv :-)

  • ENEstående Mat

   Takk for mange fine innspill, Inger Anne! Jeg er allerede en pære-fan, men spekemat har jeg ikke prøv det til ;-) Må prøves!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.