Stekt ris og sprøstekte kyllingpinner
Middag

Crispy kyllingpinner og stekt ris

Stekt ris var for meg i mange år ensbetydende med studentmat. En pakke ris og en pose amerikansk blanding ble ofte redningen når studielånet helt plutselig ble brukt opp lenge før semesterslutt – hvert eneste semester. Jeg tok ikke økonomifag, for å si det sånn… I dag er heldigvis matbudsjettet større, men stekt ris står fremdeles på menyen, rett og slett fordi jeg synes det er sabla godt. Grønnsaksposen er byttet ut med det jeg har tilgjengelig av rester i kjøleskapet, og jeg flotter meg gjerne med dobbelpanert kylling uten at jeg blir ruinert av den grunn. Den økonomiske planleggingen, derimot, den står det stadig like dårlig til med…

Stekt ris og sprøstekte kyllingpinner

Havrepanerte kyllingpinner og stekt ris (1 porsjon)

1 kyllingfilet, i lange strimler
40 g strøkavring
30 g havregryn
1 egg
1 ts Dijon-sennep
1 ts akasiehonning
0,5-1 kryddermål salt
Nykvernet pepper

Stekt ris
1 egg
100 g kokt ris
30 g rød paprika, i biter
30 g sugar snaps, i biter
30 g mais
(eller andre grønnsaker du har tilgjengelig)
Nøytral olje til steking

Sweet chili sauce
Soyasaus

Tørk kyllingfileten med kjøkkenpapir, og del den på langs i ca 1 cm tykke strimler. Bland strøkavring og havregryn i en skål. Pisk sammen egg, sennep, honning, en klype salt og litt pepper i en annen skål. Dypp kyllingstrimlene først i eggeblandingen, og vend dem så i kavringen. Gjenta prosessen for å dobbeltpanere. Dette gir en ekstra tykk og sprø skorpe under stekingen.

Rå og sprøstekte kyllingstrimler

Kyllingpinnene kan stekes i 50/50 smør og olje i stekepannen på middels sterk varme. Ca 2 minutter på hver side burde holde for de tynne stykkene. Kyllingen kan også stekes i ovnen: Sett ovnen på 200 grader. Legg de ferdigpanerte kyllingstrimlene på bakepapirkledd stekebrett og stek i 10 minutter. Snu strimlene etter 5 minutter for å få en jevn farge.

Så skal risene stekes: Sett en stekepanne med litt nøytral olje på ganske høy varme. Kakk egget i den varme pannen, og rør om med en stekespade slik at eggeplommen og eggehviten blir blandet, og du får en slags eggerøre. Når alt egget er stivnet løftes det ut av pannen. Tilsett mer olje om nødvendig og ha i grønnsakene. Stek under stadig omrøring til grønnsakene er blitt gjennomvarme. Tilsett den kokte risen og stek videre. Bruk stekespaden flittig så ikke innholdet fester seg til stekepannen. Når risen er gjennomvarm, røres egget inn i blandingen, og den stekte risen er klar. Server sammen med litt soyasaus på risen og sweet chili sauce som dipp til kyllingpinnene.

2 Comments

  1. Utrolig lekkert og enkelt! :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.