Frokost, Lunsj

Du søde havregrød

Mens de kulinariske trendsetterne det siste året har bestemt seg for at grøt er hipt, har jeg brukt de siste tre tiårene på å komme over en svak aversjon mot havregrøt. Da jeg som syvåring bodde hos besteforeldrene mine stod det nemlig havregrøt på bordet minst to ganger i uka (og fisk de andre fem). Og selv om mormor var flink til å lage mat, vil jeg ikke akkurat si hun la sjelen sin i den grøten hun lagde på vann og havregryn, og slik ble en langvarig skeptiker født.

havregroed_1

Etterhvert som jeg er blitt eldre har jeg gladelig tatt havregrøten inn i varmen igjen, som frokost eller kveldsmat. Det er jo utrolig godt og enkelt, og ikke minst sunt. Men aldri mer som middag. Og heller aldri kokt på vann. Et sted går grensen…

Havregrøt med vanilje og bær (1 porsjon)

3 dl lettmelk
Frøene fra 1/4 vaniljestang
1 dl havregryn
Akasiehonning
Granateplefrø
Blåbær
Grovt salt

Hell melken i en gryte med slipp-lett-belegg. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og rør dem ut i melken. Tilsett havregrynene og kok opp mens du rører hele tiden for å forhindre at melken svir seg. La grøten putre i ca 3 minutter under stadig omrøring.

Ha grøten over i en skål, dryss over bær og en liten klype grovt salt, og avslutt med akasiehonning (hvis du li’er grøden sød).

havregroed_2

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.