Forrett, Kjøttfri mandag, Snacks

Sabla god aspargesterte

OMG! Denne aspargesterta er SÅ enkel og SÅ god at den rettferdiggjør bruken av utslitte fjortisuttrykk. Når terta i tillegg kan minne litt om pizza – ja, da er lykken komplett! Jeg går vanligvis ikke “gaga” over grønnsaker, men det skal faktisk ikke mer enn spretne asparges og smeltet parmesan til før jeg oppfører meg som en tenåringsjente med et alvorlig sommercrush! Hmmm… På tide å få seg et liv utenfor kjøkkenets fire vegger, kanskje? Inntil det skjer: Koz og klemz ;-)

aspargesterte med balasmicoeddik

Sabla god aspargesterte (1 porsjon/2 forretter)
1 plate frossen butterdeig
1 egg, pisket
1-2 ss revet parmesan
6 grønne asparges
Grovt salt og nykvernet pepper
Olivenolje
Balsamicoeddik

Sett stekeovnen på 200 grader. Ta butterdeigen ut av frysen og la platen tine på benken i ca en halv time.

hvordan snitte tertebunnen til aspargesterte

Kjevle forsiktig ut slik at butterdeigen blir litt tynnere og større. Bruken skarp kniv og lag et snitt langs kanten på alle fire sidene. Ikke skjær gjennom deigen. Legg butterdeigplaten på bakapapirkledd stekebrett og pensle med pisket egg. Krydre med grovt salt og nykvernet pepper, og strø på parmesanosten.

Brekk av det nederste på aspargesen og legg tett i tett på tertebunnen. Press lett ned. Dryss over litt olivenolje og enda mer nykvernet pepper. Stekes midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Tertedeigen skal være lett gylden og aspargesen skal være gjennomstekt.

La terten hvile i 10 minutter før den serveres med litt tykk balsamicoeddik (redusert, eller “glace”). Aspargesterta er selvsagt best når den er nystekt, men jeg kan tenke meg at den vil passe godt på piknik i skjærgården også. Eller i parken, på fjellet, by og land. “Hvorsomhelst”, egentlig!

aspargespai og asparges

TIPS 1: Skal dette være en forrett til to, del butterdeiplaten på langs og ha tre asparges på hver terte.

TIPS 2: Terta kan oppbevares, godt innpakket, i kjøleskapet 3-4 dager. Dette må være hvis man lager veldig mange. Lager du bare en terte, så forsvinner den som dugg for sommersolen!

Oppskriften fant jeg her: joythebaker.com

4 Comments

  1. Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

    Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

  2. Denne var virkelig god og!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.