Frokost, Mellommåltid, Snacks

Chick food: cottage cheese med frukt

Dette er helt klart jentemat! Det er ikke mange mannfolk jeg kjenner som ville si: “Lurer på om jeg skal lage meg litt snacks av cottage cheese, frukt og nøtter.” Når sant skal sies trodde jeg ikke selv jeg ville bruke ordene “snacks” og “cottage cheese” i samme setning, men her er den altså. Dette er et forsøk på å finne snop som jeg kan spise med like stor entusiasme som en skål med festkarameller, men med langt mindre dårlig samvittighet. Det er faktisk mulig jeg har lykkes…

granateple, mango og blåbær

Cottage cheese med fruit (1 porsjon)

ca 80 g cottage cheese
ca 30 g mango, i terninger
ca 30 g blåbær
ca 30 g granateple
Valnøtter
Akasiehonning

Ha cottage cheese i en skål. Del en halv mango i biter og ha over “osten”. Dryss over blåbær, granateple og valnøtter før det hele toppes med litt akasiehonning.

cottage cheese med frukt og bær og honning

Nytes morgen, middag, kveld, alene eller i selskap, i sofaen, sengen eller på jobb. I det hele tatt er dette “snop” som kan nytes når som helst, hvor som helst – med masse god samvittighet.

Urban Dictionarys definisjon på “chick food”: Food girls eat when they hang out, are depressed, or just feel like being feminine.

16 Comments

 1. Det så så sinnsykt fristende ut! :)

 2. Har vært innom bloggen din mange mange ganger, men aldri kommentert før … utrolig flott blogg du har! Liker at du har så bra variasjon; fra det helt enkle (som knapt kan kalles oppskrifter) til mer komplekse sake. Tommel opp!

 3. Lekker og deilig mat ;-)

 4. Jeg har fortsatt aldri spist cottage cheese og den aversjonen henger nok igjen fra barndommen. Min venninne var av det lubne slaget som småbarn (tenk Tjorven i Saltkråkan) og moren prøvde å slanke henne ved hjelp av blant annet cottage cheese og majonesnekt … Siden den gang har jeg sett på cottage cheese som det motsatte av snop, for å si det sånn.

  • ENEstående Mat

   Jeg har i grunnen også alltid hatt samme aversjon. Overraskende nok har denne miksen gjort at cottage cheese har blitt flyttet vekk fra “hatlisten”. Don’t knock it ’till you try it ;-)

 5. Nam! Hvis noen har vanskeligheter med å spise cottage cheese er et tips å blande i _litt_ vaniljeyogurt også. Da forsvinner den rare konsistensen i alle fall :)

 6. PUH…jeg har lenge fryktet at jeg er i overkant mye “kjærring”, men nei da. Dette er ikke noe jeg “fyser” på i tide og utide – smelta ost derimot, hahaha

  nb – det så skikkelig fresht ut :)

 7. Dette så godt ut! Jeg har uansett erfart at frukt smaker mange ganger bedre oppdelt i biter enn når man spiser dem for seg selv. Så utrolig mye mer fristende, også godt men likevel sunt :)

 8. Gotta love oversettelsen din:) “…just feel like being feminine”. Hehehehe :) :)

  Fantastisk blogg btw :) Jeg blir inspirert:)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.