Forrett, Snacks, Tapas

Rull deg noe godt: lakserull

Dessverre er det ikke så veldig sjelden at jeg blir fysen på noe godt. Da strekker jeg meg altfor enkelt etter chips og sjokolade. Dermed det gjelder å tenke alternativt.

Lakserull passer bra som forrett, på tapasbordet, eller snop-substitutt. Det som kanskje er det aller beste er at det er så sabla enkelt å lage, og variasjonsmulighetene er bortimot uendelige…

lakserull_en

Lakserull (9 stk.)

1 potetlefse, 25 x 25 cm
Røkelaks i skiver
Kremost, naturell
Gressløk
Vårløk, finhakket
Spicy, grønn salsa

lakserull_steps

Smør kremost på postetlefsen. Legg tynne skiver med røkelaks på 2/3 deler av lefsen. Den siste delen, med kun kremost på, fungerer som “lim” når lefsen skal rulles sammen.

Strø gressløk på den første 1/3 delen av lefsen med gravlaks på, vårløk på midten og litt salsa på den siste delen. Slik blir det litt variert smak på rullene.

Rull sammen lefsen mot enden som ikke har laks. Del rullen i 3 like deler (en med hver sitt “krydder”), og del så hver av disse delene i 3 passe store biter.

lakserull_ni

TIPS: Er du ikke veldig glad i røkelaks, er det jo fullt mulig å bruke andre ingredienser. Jeg synes for eksempel det er veldig godt med serrano skinke. Prøv deg også fram med forskjellige oster, urter, krydder og grønnsaker og finn din egen favoritt.

2 Comments

  1. Hei.
    Har du prøvd snøfrisk? Sammen med fenalår, ruccola og litt rødløk .
    NAM NAM!:-)

  2. Takk for tipset, Hanne! Det skal jeg såvisst prøve :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.