Frokost, Tilbehør

Charlottes sjokkopålegg

Da jeg var liten, var sjokoladepålegg kun tillatt 3 korte uker om sommeren – også kjent som fellesferien. Selv om jeg nå er blitt “voksen”, og kan bestemme selv, er det ikke så ofte jeg spiser søtsaker på brødskiven. Det er på en måte forbeholdt “spesielle” anledninger. Som en vakker morgenstund, kaffe og spennende krimbok ute på terrassen, hunden tasser i gresset, og sjokkopålegget smelter på det nystekte rundstykket. Åh, hvilken morgenstund!

Sjokoladepålegg (nok til en hel del brødskiver)
1/2 dl kremfløte
50 g mørk kokesjokolade, 70%
20 g smør

Varm opp kremfløten i en gryte. Tilsett sjokoladen i biter og rør til alt er smeltet. Tilsett smør i biter. Rør til smøret er smeltet sammen med sjokoladeblandingen. Hell over på glass eller i en skål. Dekk til og sett i kjøleskapet. Så er pålegget klart til neste brødmåltid. Passer sabla godt på nyristet loff.

TIPS: Det er fullt mulig å bruke vanlig mørk kokesjokolade eller lys kokesjokolade. Det kommer an på hva slags smak du liker best. Jeg valgte 70 %, for da kan jeg lure meg selv til å tro at det er LITT sunt…

Oppskriften har jeg fått av min venninne Cathrine, som igjen har fått den av sin søster Charlotte… Derfor “Charlottes sjokkopålegg”.

4 Comments

  1. Kremfløte, smør og sjokolade? He he, dette er vel sånn man kaller sikringskost ;-) J

  2. Perfekt! For en vakker stemning.

    Burde lage lakrispålegg!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.