Lunsj, Salat

Jamies spanske tomatsalat med chorizo

Egentlig så vet jeg bedre enn å se på matprogrammer sent på kvelden. Det samme skjer hver gang: Jeg blir sulten, tennene løper i vann, og hodet begynner å spinne på nye oppskrifter. Jeg legger meg med rumlende mage og en hjerne som jobber på høygir. Og jo mer jeg tenker på mat, jo mer sulten blir jeg, og så har vi det gående til langt på natta. Jeg kunne mye heller tatt en trippel espresso…
Tidligere i sommer var det Jamie Oliver som frarøvet meg skjønnhetssøvnen. Men hvem trenger vel søvn når man kan få en saftig og spicy tomatsalat?

tomatsalat med chorizo

Jamie Olivers spanske tomatsalat (1 porsjon)

70 g chorizopølse, i biter
1 ts olivenolje til steking, gjerne spansk
1 fedd hvitløk, i tynne skiver
1 ts sherryeddik

3 klase- eller plommetomater, i biter
1 vårløk eller sjalottløk, finkuttet
Grovt salt
Nykvernet pepper
Bladpersille
Basilikum
Olivenolje

Skjær chorizopølsen i grove biter. Sett en stekepanne på medium sterk varme og ha i olivenolje. Når pannen er varm has pølsebitene i. La chorizoen steke mens tomatsalaten forberedes.

tomatsalat med chorizo

Vask tomatene og skjær dem i båter eller biter. Ha i en salatbolle, og tilsett finhakket løk, litt grovt salt og nykvernet pepper. Rull noen blader av basilikum og bladpersille sammen som en sigar, og kutt i fine strimler. Bland sammen med tomatene og dryss over litt god olje. La dette stå og godgjøre seg i noen minutter mens chorizoen gjøres ferdig.

Når pølsebitene er blitt mørke og godt stekte, tilsettes de tynne skivene med hvitløk. La de steke under omrøring et lite minutt til de er blitt orange av oljen i pannen. Ha så i eddiken og la det hele steke et lite minutt til. (OBS: Dette spruter masse! Pass på finstasen, bruk forkle.) Trekk pannen til side, løft ut pølsebitene og hvitløken med en hullsleiv, og bland sammen med resten av tomatsalaten. Ha til slutt litt av den gode oljen fra stekepannen over salaten, bland godt og nyt. Server sammen med litt godt brød – grovt eller surdeig, for eksempel.

tomatsalat med chorizo

Oppskriften er hentet fra TV-programmet Jamie Oliver i Andalucia.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.