Bakst, Gjærbakst, Tilbehør

Ostebrød

Jamie Oliver kaller dette brødet for ostefoccacia, men jeg synes det minner mer om en ekstra god loff – med masse deilig, smeltet ost som gjemmer seg på innsiden… Det er i grunnen det samme hva det heter: Det er sabla godt!

Ostebrød (1 brød)
500 g hvetemel
3,1 dl vann
10 g fersk gjær
1 ss sukker
1 ss salt
1 dl olivenolje
70-100 g revet parmesanost
70-100 g revet mozzarella
50-75 g blåmuggost (gjerne litt skarp)
1 neve ruccola

Bruk kjøkkenmaskin. Da blir det enklere å elte. Bland sammen det tørre. Gjær røres ut i vann og sukker. Ha oljen sammen med det tørre og kjør en runde i kjøkkenmaskinen. Hell gjærblandingen i melet og elt godt (gjerne 10 minutter). Deigen heves til dobbel størrelse (1-2 timer) med plastfolie over.

Slå sammen deigen på flatt underlag og elt til den er smidig og god. Kjevle deigen ut til ca 33 x 23 cm (eller i alle fall så noenlunde rektangulært). Legg leiven på bakepairkledd stekebrett og pensle med olje. Ha ost og ruccola på den ene halvparten av brødet. Fold over den andre halvparten og knip gjerne sammen endene slik at osten holder seg inni brødet. Pensle toppen med mer olje før brødet settes inn i ovnen. Stekes på 180 grader i ca 25-30 minutter.

Dette er et smaksrikt brød som egner seg godt til salater og tapasmat. Med litt aioli på er det rett og slett himmelsk…

TIPS: Dette er absolutt et brød som nytes best rykende ferskt. Om du likevel må spare noe til senere: Frys brødet mens det fremdeles er varmt (ikke lunkent). Da holder fuktigheten seg inni brødet. Når det skal brukes lar du brødet tine i romtemperatur, fukter det godt med vann og steker det i 10-15 minutter på ca 150 grader.

Oppskriften er funnet i en av Jamie Olivers mange kokebøker…

2 Comments

  1. Disse så gode ut. Skal prøves neste gang jeg baker.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.