Dette er en hyllest til danskene på en kald vinterkveld. Jeg oppdaget hylleblomstsaft i Danmark, derfor forbinder jeg denne drikken med våre naboer i sør. Om sommeren er det forfriskende og tørsteslukkende. Om høsten og vinteren er det varmt og lunt, og et godt alternativ til all te og kaffe jeg får i meg ellers i løpet av dagen.
Varm hylleblomstsaft (1 person)
Hylleblomstsaft
Vann
1-2 kanelstenger
Jeg varmer vann i vannkokeren. Heller opp så mye saft jeg vil ha. Heller på vann og har i 2 kanelstenger. Så lar jeg kanelen trekke litt før det hele er klart til å drikkes. Jeg bruker gjerne litt mer saftkonsentrat til den varme varianten enn den kalde.
TIPS: Det går fint å bruke en sitronskive i stedet for kanel.
Hvor får man tak i god Hylleblomstsaft?
Hei Sander!
Det enkle svaret er: Danmark. Men hvis det er uaktuelt: Jeg pleier kjøpe på en økologisk butikk i KRS (Sans & Smak), men gjerne på andre spesialbutikker eller velassorterte matbutikker som f.eks Ultra.