Drikke

Varm hylleblomst

Dette er en hyllest til danskene på en kald vinterkveld. Jeg oppdaget hylleblomstsaft i Danmark, derfor forbinder jeg denne drikken med våre naboer i sør. Om sommeren er det forfriskende og tørsteslukkende. Om høsten og vinteren er det varmt og lunt, og et godt alternativ til all te og kaffe jeg får i meg ellers i løpet av dagen.

hylleblomst

Varm hylleblomstsaft (1 person)
Hylleblomstsaft
Vann
1-2 kanelstenger

Jeg varmer vann i vannkokeren. Heller opp så mye saft jeg vil ha. Heller på vann og har i 2 kanelstenger. Så lar jeg kanelen trekke litt før det hele er klart til å drikkes. Jeg bruker gjerne litt mer saftkonsentrat til den varme varianten enn den kalde.

TIPS: Det går fint å bruke en sitronskive i stedet for kanel.

2 Comments

  1. Hvor får man tak i god Hylleblomstsaft?

    • ENEstående Mat

      Hei Sander!
      Det enkle svaret er: Danmark. Men hvis det er uaktuelt: Jeg pleier kjøpe på en økologisk butikk i KRS (Sans & Smak), men gjerne på andre spesialbutikker eller velassorterte matbutikker som f.eks Ultra.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.