Frokost, Lunsj

Sabla god sennepsild!

Sild har alltid vært en naturlig del av julematen i det Gulbrandske hjem. Jeg kan ikke akkurat si at fjortisversjonen av meg var veldig overbevist. Men hvis jeg er helt ærlig, så var det lite som begeistret meg som fjortis. Jeg var rett og slett en ganske sur tenåring… Heldigvis er jeg langt mer balansert nå. Sild gjør meg rett og slett ganske blid og fornøyd, og sennepsild med syrlige eplebiter er favoritten. Det er også en finfin førjulsgave til andre sildeelskere :-)

sennepssild

Sennepsild med eplebiter (1 glass)

2 ss søt grov sennep
0,5 ss sukker
0,5 ss 7 % eddik
1,5 ss solsikkeolje
2 ss lettrømme
1 ss finhakket dill
1 klype salt
1 klype nykvernet pepper
ca 40 g eplebiter (det er best med grønne epler)
25 g gul løk i biter
100 g sursildbiter

Bland sammen sennep, sukker, eddik, olje, lettrømme, hakket dill, salt og pepper. Tilsett eplebiter og løk, og rør rundt.
Ta et rent glass med lokk (ca 2,5 dl) og legg saus og sild lagvis. Start og avslutt med sennepsausen. Sett på lokk og la stå i kaldt noen timer før den spises.

Sennepsilden holder seg ca 1 uke i kjøleskapet.

Sausen til sennepsilden egner seg utmerket godt som tilbehør til gravlaks og andre godsaker. Se Sabla god sennepsaus.

5 Comments

  1. Vi liker ikke dill, kan det sløyfes, eller erstattes med ett annet krydder – hvilket?

    Takk :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.