Fiskekaker med spinatsalat
Middag, Salat, Sjømat

Mandagsmiddag: Fiskekaker med spinatsalat

Hver mandag starter jeg ett nytt og bedre liv. Mer fisk og grønt, mindre snop, selvsagt ikke alkohol, og muligens noen vidløftige tanker om å få lagt inn litt trening. Det er som 1. januar, hver uke. Jeg behøver neppe nevne at denne planen er på vei ut døra sånn ca onsdag ettermiddag, idet jeg forsyner meg av søtsakene som alltid står ved kaffekanna på jobb… Men, på mandagen er det i alle fall et snev av sunnhet som står på menyen.

Fiskekaker med spinatsalat

Fiskekaker med spinatsalat (1 porsjon)
3-4 fiskekaker
ca 70 g friske spinatblader (1 pose)
1 moden avokado, i skiver
1 ss ricotta ost
Ristede valnøtter

Dressing:
ca 2 ss god olivenolje
1 ts grov sennep
1 ts akasiehonning
Ferskpresset sitronsaft
Salt og pepper

Dressing: Bland olje, sennep og honning i en skål. Smak til med sitron, salt og pepper.

Salat: Rist valnøtter i en tørr stekepanne, og sett til side. Bruk ferdigvaskede baby leaf spinatblader, riv av eventuelle grove stilker og ha de i en serveringsbolle/tallerken. Del avokadoen i skiver. Fordel ricottaen på salaten, dryss over valnøttene og hell over dressingen.

Fiskekakene trenger kun et par minutter på hver side i en varm stekepanne, så er det klart for festmiddag á la mandag.

Fiskekaker med spinatsalat

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.